Martijn Schrijft

Een leven op rolletjes

De kunst van het nietsdoen

Iedereen met een bureaubaan kent het wel. Er is een grens aan hoe lang je al nietsdoend met een lege blik in je ogen naar je beeldscherm kunt staren. Of hoe lang je een irritante naaste collega kunt verdragen. Werk(-plek)ontwijkend gedrag is daar de remedie tegen, maar doelloos over de afdeling dwalen valt helaas nogal snel op. Hoe los je dat probleem op?

Een zeer wijze collega heeft daar ooit een hele slimme oplossing voor uitgewerkt. Als je van je bureau weggaat, neem dan altijd een schrijfblok mee, een stapel papier en een pen. Zo kun je gewoon ronddolen terwijl iedereen denkt dat je op weg bent naar een vergadering of anderszins aan het werk bent. Niemand die je lastig valt of aan je werklust twijfelt. Aldus een voormalig collega.

Geheel terzijde: deze bewuste collega is al enkele jaren niet meer mijn collega. Dat heeft echter niets te maken met zijn briljante ideeën. Althans, voor zover ik weet. Voor de zekerheid voeg ik toch maar een disclaimer toe: het toepassen van deze tactiek geschied geheel op eigen risico.

1 reactie

  1. Hey Martijn,
    Heb ik je dat ooit verteld? Ik doe dat namelijk al jaren en nog steeds met succes!

Reacties zijn gesloten.

© 2020 Martijn Schrijft

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑